اکبر جوجه غذای کدام شهر است؟

5/5 - (1 امتیاز)

اکبر جوجه نامی آشنا و محبوب میان خانواده‌های ایرانی است که شما را به یاد مکانی خاص یا طعمی ویژه می‌اندازد. این غذای لذیذ رگ‌وریشه ایرانی دارد و نخستین‌بار توسط زوجی جوان طبخ شده است. اگر می‌خواهید با داستان‌های پشت پرده اکبر جوجه آشنا شوید و بدانید این غذا متعلق به کدام شهر است، تا پایان این مقاله همراه‌مان باشید. ما ضمن معرفی اکبر جوجه و شرح تاریخچه آن، یکی از معتبرترین شعب اکبر جوجه را نیز به شما معرفی می‌کنیم.

اکبر جوجه چگونه به وجود آمد؟

نام اکبر جوجه از کجا آمده و چطور این غذای محبوب راه خود را به سفره‌های ایرانی باز کرده است؟ اکبر جوجه نام یک رستوران زنجیره‌ای در ایران است که اولین شعب آن در شهرهای شمالی کشور راه‌اندازی شده‌اند.

این غذای خوشمزه در یکی از قهوه‌خانه‌های بین‌راهی و استیجاری گلوگاه پا به عالم وجود گذاشت و کم‌کم در سراسر کشور به شهرت رسید. داستان ازاین‌قرار است که فردی به نام علی اکبر کلبادی در یکی از روزهای جوانی خود تصمیم می‌گیرد دست در دست همسر کدبانوی خود یک قهوه‌خانه در شهر گلوگاه اجاره کند.

علی اکبر کلبادی جوان و صنمبر عظیمی پس از اجاره قهوه‌خانه در سال 1320، شروع به ارائه خدمات می‌کنند. آن‌ها ابتدا با سرو صبحانه که شامل کره گوسفندی، املت، نیمروی محلی، پنیر و نام محلی می‌شد از مهمانان استقبال می‌کردند. موقعیت عالی قهوه‌خانه که در جاده مشهد قرار داشت، سبب شد تا افراد زیادی از دور و نزدیک برای صرف صبحانه راهی این قهوه‌خانه شوند.

بیشتر افرادی که به مهمان‌خانه این زوج می‌آمدند رانندگان کامیون و اتوبوس و زائران حرم مطهر بودند. مدتی پس از راه‌اندازی رستوران و پس از آن‌که نام این قهوه‌خانه کمی بر سر زبان‌ها افتاد، حاج علی اکبر کلبادی که از قضا خودش هم در آشپزی دستی بر آتش داشت و همسرش تصمیم می‌گیرند طبخ نوعی جوجه را نیز در دستور کار خود قرار دهند.

پخت چلو مرغ و چلو تخم‌مرغ به‌دلیل کیفیت خوب و قیمت مناسبی که داشت، خیلی سریع مورد استقبال مهمانان قرار گرفت. در روزهای سرد زمستان نیز که از وفور مرغ و جوجه خبری نبود، حاج علی اکبر کبک را جایگزین مرغ می‌کرد و صنمبر خانم با دست و پنجه طلایی خود از آن غذایی خوشمزه می‌پخت.

طبخ چلو جوجه و کبک رفته‌رفته منجر به رونق کسب‌وکار این زوج شد و عطروطعم اکبر جوجه در کنار رفتار گرم حاج اکبر با مهمانان، سبب پیوند میان نام اکبر و جوجه‌های معروف مغازه‌اش شد و نام اکبر جوجه از این جا متولد شد.

اکبر جوجه اصلی

زادگاه اصلی اکبر جوجه کجاست؟

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم زادگاه اصلی اکبر جوجه و جایی که این غذا برای اولین‌بار طبخ شد، گلوگاه است؛ اما این غذای اصیل ایرانی تنها به زندگی در این شهر اکتفا نکرد و دست سرنوشت او را به مناطق مختلف ایران کشاند.

مدتی پس از این‌که کاروبار حاج علی اکبر کلبادی و همسر محترم او سکه شد، آن‌ها تصمیم به گسترش کار خود گرفتند. در سال 1342 به‌دلیل احداث جاده سراسری در شمال گلوگاه، این زوج نیز مکان خود را تغییر دادند و به جاده شوسه، پل ارتباطی استان‌های مازندران و گیلان، نقل‌مکان کردند.

مکان جدید با خود مشتریان جدید برای این زوج به‌همراه داشت؛ به‌طوری‌که طبخ روزانه اکبر جوجه از 20 پرس در روز به 2000 پرس رسید. به همین دلیل صنمبر خانم منزل مسکونی خود را نیز به سالن غذاخوری تبدیل کرد و این دو تصمیم به ساخت رستورانی بزرگ گرفتند.

ساخت رستوران تقریباً 40 روز زمان برد و در‌حالی‌که حاج اکبر در بستر بیماری به سر می‌برد، کارهای رستوران شبانه‌روز انجام می‌شد. پس از این‌که ساختمان رستوران تکمیل شد، آن‌ها به این فکر فرو رفتند که هنوز چیزی کم است؛ بنابراین مکانی را در کنار رستوران برای پرورش جوجه در نظر گرفتند که روزانه چندین جوجه در آن ذبح و پر می‌شدند و برای طبخ به رستوران فرستاده می‌شدند.

خلاصه اکبر جوجه پس از بالا و پایین‌های بسیار، بالاخره به جایگاهی که لیاقتش را داشت رسید و راه خود را به سایر شهرهای ایران نیز پیدا کرد. در سال 1364 فرزند ارشد این زوج، آقای حمیدرضا کلبادی‌نژاد نام اکبر جوجه را به‌صورت رسمی به ثبت رساند و در سال 1370 نخستین شعبه اکبر جوجه را در ساری افتتاح کرد.

همچنین دومین شعبه اکبر جوجه نیز در سال 1371 توسط فرزند دیگر حاج علی اکبر، به نام سیروس کلبادی‌نژاد در گرگان راه‌اندازی شد. امروزه اکبر جوجه چندین شعبه در شهرهای گرگان، ساری، بابل، قائم‌شهر، آمل، فیروزکوه، بهشهر، ایزدشهر، تهران و… دارد که خوردن اکبر جوجه در آن‌ها لذت خاصی دارد.

راز و رمز پخت اکبر جوجه اصیل

پخت اکبر جوجه قلق خاصی دارد که تنها شعب اصلی آن از راز و رمز آن آگاه هستند. به همین دلیل حتماً این غذای خوشمزه را در شعب اکبر جوجه امتحان کنید و انتظار کیفیت شعب اصلی را از شعبه‌های تقلبی نداشته باشید.

برای پخت اکبر جوجه معمولاً از مرغ‌های جوان و کم‌وزن استفاده می‌شود. این مرغ‌ها بدون این‌که پوست شوند، ابتدا برای دقایقی در آب‌نمک جوشانده می‌شوند و سپس از وسط به دو تکه تقسیم می‌شوند و بخش‌های اضافی آن‌ها جدا می‌شود. البته برخی افراد پیش از جوشاندن، مرغ‌ها را تکه می‌کنند که انتخاب هر یک از این روش‌ها به شما بستگی دارد.

پس از جوشاندن مرغ در مراحل آخر کمی سبزیجات و زردچوبه به آن اضافه می‌شود تا هم بوی زهم مرغ گرفته شود و هم رنگ آن کمی تغییر پیدا کند. سپس وقتی که کمی آب مرغ خارج شد، آن را به قابلمه حاوی روغن داغ اضافه می‌کنند تا حسابی سرخ و طلایی شود. برای سرخ‌کردن جوجه‌ها به روغن نسبتاً زیادی نیاز است؛ به‌طوری‌که جوجه‌ها کمی در روغن غوطه‌ور شوند؛ بنابراین دست‌تان به کم نرود و در مصرف روغن کمی دست‌ودل‌بازی به خرج دهید.

پس از سرخ‌کردن مرغ‌ها کمی کره محلی به قابلمه اضافه می‌شود که عطری بی‌نظیر و رنگی خوش به جوجه‌ها می‌دهد. این ترکیب مدتی می‌پزد تا بافت جوجه حسابی نرم شود و وقتی در دهان قرار می‌گیرد لطافت خاصی داشته باشد. حال اکبر جوجه آماده است تا شما آن را برنج خوش‌عطر و زعفرانی و چاشنی رب انار نوش جان کنید.

شعب اکبر جوجه

شعبه‌های اصلی اکبر جوجه را چگونه شناسایی کنیم؟

شعبه‌های اصلی اکبر جوجه سه نشانه اصلی دارند که آن‌ها را در ادامه آورده‌ایم.

  • عکس بزرگ حاج علی اکبر کلبادی در آن‌ها دیده می‌شود.

  • علامت اختصاری H∙A∙J بر سر در رستوران حک شده است.

  • لوگوی جوجه زرد و طلایی‌رنگ که در دو طرف آن خوشه‌های برگ قرار گرفته، در رستوران به چشم می‌خورد.


سخن پایانی

در این نوشته به سراغ یکی از لذیذترین غذاهای ایرانی یعنی اکبر جوجه رفتیم و از چگونگی تولید آن سخن گفتیم. اکبر جوجه غذایی اصیل و خوشمزه است که از حدود 80 سال پیش در سراسر ایران محبوب و پرطرف‌دار شده است. این غذا نخستین‌بار توسط جوانی نحیف به نام علی اکبر کلبادی و همسر محترمش صنمبر بانو در شهر گلوگاه طبخ شد و پس از فراز و نشیب‌های زیاد به مناطق دیگر نیز راه پیدا کرد.

یادتان باشد که اگر هوس خوردن این غذای ایرانی به سرتان زد، حتماً به شعب اکبر جوجه مراجعه کنید تا از هر نظر خیالتان راحت باشد و طعم اصلی آن را زیر زبان‌ خود احساس کنید. برای اطلاع از اخبار و شناسایی شعب اصلی اکبر جوجه به سایت رسمی و مرکزی اکبر جوجه به نشانی https://akbarjoje∙com مراجعه کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.